Muuttovinkkejä

 

Ajankohta

Yleensä kuun viimeiset päivät ovat ruuhkaisinta aikaa muuttosektorilla. Jos mahdol-lista, pyri ajoittamaan muuttosi joko ennen tai jälkeen kuun vaihteen. Uusissa ker-rostaloissa ensimmäinen mahdollinen muuttopäivä on yleensä suosituin, jolloin pi-hoille ja porraskäytäviin syntyy helposti ruuhkaa ja mahdollisen odottamisen myötä muuttokustannukset kasvavat tarpeettomasti. Talkooväen saannin kannalta illat ja viikonloput ovat hyvää muuttoaikaa. Jos muutto kuitenkin sattuu kuun vaihteeseen, on hyvä varata muuttokuljetus riittävän aikaisin.

Pakkaaminen

Särkymisen välttämiseksi pakkaa muuttotavarat mahdollisimman huolellisesti. Mikäli herkästi rikkoontuvien tavaroiden alkuperäispakkaukset ovat tallessa, käytä niitä pakkaamiseen. Käytä astioiden pakkaamiseen muutto- tai vahvoja pahvilaatikoita. Käytä riittävästi paperia tai pyyhkeitä estämään astioiden liikkumista laatikoissa. Emme suosittele jätesäkkien käyttämistä muiden kuin korkeintaan vuodevaatteiden pakkaamiseen. Painavat ja kovat tavarat rikkovat säkin helposti. Pahvilaatikoita käy-tettäessä huomioi, että kirjat, kuvalehdet ja muut painavat tavarat rikkovat helposti kevyen pahvilaatikon. Työturvallisuussyistä muuttolaatikonkaan painon ei pitäisi ylit-tää 20 kiloa.
Merkitse laatikoihin niiden sisältö, niin purkupäässä niiden lajittelu on helpompaa. Laita myös varoitusmerkintä rikkoontuvasta tavarasta. Päällysvaatteet on hyvä pa-kata esim. pukupussiin, niin että ne voi laittaa ripustimesta roikkumaan autossa vaa-tetankoon. Isot arvoesineet kuten taulut, on syytä pakata esim. kuplamuoviin. Älä käsittele tauluja paljain käsin. Kylmällä säällä herkät kasvit tulee pakata jos mahdol-lista, sanomalehtipaperilla vuorattuun laatikkoon.

Kantoväki

Muutto sujuu nopeammin ja edullisemmin, jos käytettävissä on ripeää ja huolellista talkooväkeä. Tarvittaessa toimitamme kuitenkin korvausta vastaan tarvittavan mää-rän kantajia.

Uudessa kodissa

Laatikoita sisään kannettaessa niiden sijoittelua helpottaa, jos päälle oli muistettu merkitä niiden sisältö. Sijoittele sisään kantamasi tavarat niin, etteivät ne jää kulku-väylälle haittaamaan huonekalujen sisäänkantoa. Jos käytät muuttolaatikoita, sääs-tät kustannuksia tyhjentäessäsi ne perillä niin, että voimme viedä ne pois jo men-nessämme.

 

Kuljetus Oy Pohjantie 040- 547 3512